Spectacolul-prelegere “Respiraţia poeziei”, cu actorul Ion Caramitru

7. noiembrie 2013 | De | Categorie: Eveniment

caramitruÎn perioada 25 octombrie-3 noiembrie 2013, la Bucureşti se desfăşoară Festivalul Naţional de Teatru. Sâmbătă, 2 noiembrie 2013, ora 19:00, actorul Ion Caramitru va susţine, în Sala Multimedia a Teatrului Naţional Bucureşti, spectacolul-prelegere “Respiraţia poeziei”. Acompaniază la violoncel Adrian Naidin.

“Dincolo de sensul metaforic al titlului, recitalul va dezvălui şi o serie de amănunte ale tehnicii de a spune versuri, explicate de unul dintre cei mai mari cunoscători şi rostitori de poezie din teatrul românesc. Dacă poezia este “calea către celălalt”, Ion Caramitru pare să o redescopere la fiecare respiraţie, într-o comunicare dezinvoltă cu spectatorii ce îşi vor lua răgazul să o asculte în tihnă.

De la poezia rostită la cuvântul scris pasul e lesne de făcut. Un nou volum avându-l ca protagonist pe regizorul Alexander Hausvater va fi lansat în foaierul Sălii Majestic a Teatrului Odeon, înainte de spectacolul său cu Adam şi Eva, după Liviu Rebreanu, producţie a Teatrului Naţional Timişoara. Sâmbătă, 2 noiembrie, la ora 20:30, criticul de teatru Cristina Rusiecki îşi va prezenta cartea Despre dictatori şi alţi demoni. Iulius Caesar – Jurnal de repetiţii, publicată în Colecţia ATENT a Teatrului Naţional Timişoara. Observaţii, interviuri şi alte mostre artistice colectate la naşterea, în urmă cu trei ani, la acelaşi teatru, a unui spectacol politic după un text shakespearian, meditaţie transistorică asupra jocurilor de putere – neschimbate de mii de ani.” – Biroul de presă FNT 2013

Comentariile au fost inchise!